woensdag 16 juni 2021

Alles over Dordrecht

Team Albert Schweitzer ziekenhuis bedwingt Alpe d'HuZes

4 juni 2010

DORDRECHT - Het team ‘Albert d’HuZes’, bestaande uit vijf medewerkers van het Albert Schweitzer ziekenhuis en één introducé, heeft op donderdag 3 juni in totaal vijftien maal de Alpe d’Huez in Frankrijk beklommen op de fiets. Het zestal deed mee aan het landelijk wielerevenement ‘Alpe d’HuZes’, waarmee zo’n drieduizend rijders sponsorgeld bijeenbrachten voor kankerbestrijding.

‘Klimgeit' Marcel Wilschut bedwong de Alpenreus vijfmaal, zijn collega’s van de afdeling Informatisering & Automatisering ieder tweemaal. Zij hadden vooraf bij sponsors binnen en buiten het ziekenhuis 18.000 euro geworven voor het goede doel. De totale opbrengst van het evenement bedraagt 10 miljoen euro.

,,De ambiance is geweldig, het weer is perfect om te fietsen", liet Paula Verdoorn donderdagmiddag telefonisch weten vanaf de berg. Samen met Ben van der Stigchel, Ron Hogeland, Nicolette Kreijmborg en Jan Willem den Hollander – allen bezig aan hun tweede klim – stond zij op dat moment te wachten op Marcel, die al aan zijn vierde rit bezig was. Toen hij zich bij hen had gevoegd, fietsten ze gezamenlijk verder naar het eindpunt.

,,We finishen samen", aldus Paula. ,,De eerste beklimming in de ochtend hebben we flink doorgereden, ieder voor zichzelf. De tweede fietsen we rustiger en met elkaar. We genieten er echt van!” Na de finish van de voltallige ploeg, rond vijf uur ’s middags, ging Marcel nog één keer naar boven. Hij stapte om half 8 ’s avonds voldaan van de pedalen: bijna vijftien uur na de start.

De teamleden vonden de klim erg zwaar. Paula: ,,Bijna onmenselijk, maar wel schitterend om mee te maken.” De ziekenhuismedewerkers blijven vrijdag nog in Frankrijk voor het slotfeest van Alpe d'HuZes en komen zaterdag terug naar Nederland. 

Deel dit bericht met je vrienden!