maandag 8 maart 2021

Alles over Dordrecht

Politie waarschuwt voor diefstal tassen in de Stadspolders en Dubbeldam

31 mei 2010

DORDRECHT - De politie waarschuwt voor dieven die het de afgelopen maanden een aantal keren hebben voorzien op de inhoud van fietstassen. De daders sloegen met name toe (op winkelcentra) in Stadspolders en Dubbeldam. De slachtoffers waren altijd oudere fietssters die persoonlijke eigendommen in hun fietstas stopten.

Het gaat om fietstassen die aan de bagagedrager zijn bevestigd zijn en waarop een fietser tijdens het rijden moeilijk zicht heeft. Tijdens het fietsen of bijvoorbeeld bij een verkeerslicht werden de eigendommen zoals tassen en portemonnees uit de fietstas gehaald en later weggegooid. Vaak hadden de slachtoffers de diefstal niet eens in de gaten en kwamen ze er pas veel later achter. De politie raadt met name oudere fietsers aan hun eigendommen altijd goed in de gaten te houden of hun fietstassen tijdens de rit gesloten te houden.

Verder gelden de volgende tips:
Doe uw portemonnee of portefeuille in uw binnenzak of halstasje en niet in uw jas- of achterzak. Leg ze nooit voor het grijpen boven in een boodschappentas of -mand. Vermijd het gebruik van een grote, opvallende portemonnee; Draag uw tas met de schouderriem om een schouder en de hals, zodat de tas voor u hangt en niet achteloos naast of achter u; Draag een tas niet aan de straatzijde;  Neem uw tas altijd mee in de paskamer;  Draag een tas met ritssluiting altijd aan de voorzijde van uw lichaam en draag een handtas eventueel onder de jas; Denk voordat u op pad gaat of u wel echt een tas nodig heeft;  Draag uw tas met de klep/sluiting altijd aan de binnenzijde (naar uw lichaam toegekeerd);  Let bij gedrang goed op.

Zeker wanneer iemand tegen u aanloopt. Juist op die momenten bent u enkele ogenblikken geheel afgeleid en slaan zakkenrollers - die niet zelden in duo's opereren - hun slag; Spreekt een onbekend persoon u aan, wees dan extra alert want ook dan is uw aandacht gemakkelijk afgeleid, Een handlanger maakt daar misbruik van door er intussen met uw geld of tas vandoor te gaan, zonder dat u dat in de gaten heeft.: Heeft iemand geknoeid op uw kleding? Maak het zelf schoon, laat die ander niet behulpzaam zijn; Neem nooit meer geld mee dan u nodig denkt te hebben; Maak uw tas niet om de pols of om het stuur van uw fiets vast en doe de tas niet in de fietsmand of fietstas en tenslotte: doe altijd aangifte.

Deel dit bericht met je vrienden!