maandag 27 september 2021

Alles over Dordrecht

Marc Bevers: VVD Dordrecht ziet belang van de nieuwe media

30 mei 2010

DORDRECHT - De VVD Dordrecht reageert op het nieuws op Dordrecht.net, dat een aantal partijen niet actueel op internet is. Namens de VVD gemeenteraadsfractie geeft Marc Bevers  de volgende reactie:

Met belangstelling las ik op uw site het artikel ‘Partijen in Dordrecht zonder actuele websites’. De VVD-fractie ziet het belang van nieuwe media en maakt hier – niet alleen maar in verkiezingstijd - veelvuldig gebruik van. Verschillende van onze fractieleden zijn bijvoorbeeld actief op Twitter en hebben een profiel op LinkedIn. Ook is er een VVD-Dordrecht-Hyves.

VVD Dordrecht heeft twee websites: vvddordrecht.nl en vvd-dordrecht.nl. Op dit moment vindt groot onderhoud plaats aan deze websites. Uiteindelijk moet dit leiden tot 1 website, waar actualiteiten, standpunten en contactgegevens van de VVD-fractie te vinden zijn. De indeling van de site vvd-dordrecht.nl wordt hierbij leidend.

VVD Dordrecht heeft zich voorgenomen om de komende periode investeren in een betere, digitale en interactieve informatieverschaffing aan de burger. Een actuele website is hier een van de middelen toe. Daarbij gaan wij echter wel uit van het principe dat we slechts wat plaatsen als er ook echt iets te melden valt. Dat betekent dat wij onze website actualiseren met inhoudelijke berichten in plaats van cartoons of berichten met slechts een ‘wij-lezen-heus-ook-de-krant-wel’-insteek.

Naast actualiteit ziet de VVD ook gebruiksvriendelijkheid als een belangrijk onderdeel van een kwalitatief goede website. Ik zou uw redactie dan ook graag uit willen nodigen om t.z.t. nog eens kritisch naar de verschillende internetactiviteiten van de diverse fracties te kijken. Waarbij niet alleen de datum van het laatst geplaatste bericht op de website leading is, maar ook inhoud, overzichtelijkheid, gebruiksvriendelijkheid, interactiviteit en grafische kwaliteit worden getest. Wellicht kan dit zelfs breder getrokken worden en kunnen ook andere nieuwe media hierbij betrokken worden. De vraag die dan centraal komt te staan is: welke Dordtse fractie weet het beste om te gaan met het digitale tijdperk. De VVD gaat deze uitdaging graag aan.

Lees meer over:

VVD dordrecht.net Marc Bevers
Deel dit bericht met je vrienden!