maandag 18 oktober 2021

Alles over Dordrecht

Moeders en Zonen expositie in De Koloriet Dordrecht

24 mei 2010

DORDRECHT - Vorige week werd de reizende tentoonstelling 'Moeders en Zonen, boodschappen voor de toekomst' geopend in wijkcentrum De Koloriet in Dordrecht. Alle ouders willen een goede opvoeding voor hun kinderen. Praten over de opvoeding van onze kinderen is iets voor iedereen: jong en oud, Nederlander en allochtoon, christen en moslim.

De expositie Moeders en Zonen toont mooie portretten van moeders van diverse nationaliteiten met hun kinderen, die vertellen over opvoedingsthema’s als: onderwijs, partnerkeuze en geloof. De vrouwen leiden bezoekers langs de tentoonstelling en brengen een gesprek op gang, waaruit blijkt dat normen en waarden uit praktisch iedere cultuur verassend veel op elkaar lijken. Opvoeding van kinderen is een boeiend en geschikt onderwerp om dit duidelijk te maken.

In 2009 riep het Ministerie van Onderwijs & Wetenschappen Moeders en Zonen uit tot één van de meest succesvolle emancipatieprojecten.

Deel dit bericht met je vrienden!