DZS Team Truva terug in de Eredivisie

24 mei 2010

DORDRECHT - DZS na Eredivisie na winst op FV Snoekie

In een goedbevolkte Sterrenburghal mocht DZS Team Truva een feestje bouwen. De ploeg van Samir Yaagobi won vrijdagavond met 3-1 van FV Snoekie uit Den Haag en dwong daarmee een ticket af voor de Eredivisie B volgend seizoen.

Minder dan een etmaal voor het begin van de wedstrijd kreeg DZS te horen dat de nacompetitie dit jaar aanzienlijk was ingekort. In plaats van drie ronden van in totaal vijf wedstrijden, zou de beslissing nu al na twee wedstrijden vallen. Dat kwam door een aantal afzeggingen in de Eredivisie voor volgend seizoen. Een overwinning op FV Snoekie was na het 1-1 gelijkspel van vorige week dus voldoende voor een plek in de Eredivisie.

En die overwinning kwam er ook. DZS en Snoekie maakten er net als een week eerder- een bijzonder aantrekkelijke wedstrijd van. De wedstrijd van deze week haalde niet het kwalitatieve hoge niveau van de wedstrijd in Den Haag, maar de nadrukkelijk aanwezige spanning compenseerde dat moeiteloos. ,,Toch heb ik met vlagen genoten, zei trainer Samir Yaagobi achteraf. ,,Maar er zaten ook momenten bij dat ik behoorlijk heb zitten stressen.

In de eerste helft was het namelijk Snoekie die als eerste aandrong op de goal van doelman Moussa Jihate. Achraf Dahruz plaatste in de openingsfase de bal op de paal, iets dat door ploeggenoten in de rest van de wedstrijd nog drie keer nagedaan werd. Na tien minuten nam  DZS het veldoverwicht over. De goal viel echter aan de andere kant, voor de gasten uit Den Haag. Jihate kreeg een voorzet niet goed onder cotrole en Said Marfouk was er als de kippen bij om de bal in de goal te plaatsen. Het meegereisde publiek uit Den Haag maakte er vanaf dat moment een feest van in de Sterrenburghal.

Dat feest verstomde acht minuten later. DZS speelde met een man meer, na een gele kaart voor een Snoekie-speler. Aanvankelijk leek de man-meer-situatie niet voor veel gevaar te zorgen, de enige échte kans was wel raak; Miloud el Lekfif schoot de bal achter de uitstekend keepende Attalhaoui.

Na rust nam DZS eindelijk afstand, maar dat gebeurde pas na een zenuwopbrekend kwartier. Vooral Miloud el Lekfif bracht de DZS-aanhang tot wanhoop door een aantal uitstekend zelfgecreëerde kansen om zeep te helpen. Dordtenaar Jordany Martinus wist negen minuten voor het einde de ban te breken, hij werd uitstekend in stelling gebracht door Abdellatif Ayadi en schoot DZS op voorsprong. Een paar minuten later was het helemaal feest, toen Martinus ook de derde DZS-goal binnenschoot, wederom op aangeven van uitblinker Ayadi.

De slotfase werd nog even ontsierd door de rode kaart voor sterspeler Fouad Marfouk van FV Snoekie. In het opstootje, dat aanleiding was voor de rode kaart, kwam het Haagse publiek (dat daarvoor alleen maar positief opviel door de uitstekende sfeer die ze creëerde) het veld op, maar dit werd door alle aanwezige partijen snel in de kiem gesmoord.

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechters D'Onorio en Altundaz kon het feest echt beginnen. In alle haast het bestuur had ten slotte maar een paar uur om alles te regelen- werden de bloemen uitgedeeld en een soort "nacompetitiekampioensschaal" uitgereikt.

Volgens seizoen speelt DZS Team Truva dus weer op het niveau, waar het in de seizoenen 2007/2008 en 2008/2009 ook al speelde, de Eredivisie. Voor trainer Yaagobi was de promotie een hoofdprijs in zijn eerste seizoen als hoofdtrainer bij een zaalvoetbalclub: ,,Dat realiseer ik me ook nog niet helemaal. Voorlopig ben ik alleen nog maar aan het genieten.