Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Gemeente vraagt voor derde keer uitstel aan voor hoger beroep funderingsproblemen'
18mei 2010

Gemeente vraagt voor derde keer uitstel aan voor hoger beroep funderingsproblemen

DORDRECHT - De Belangen Vereniging Funderings Problematiek (BVFP) heeft in januari 2010 de zogenaamde "memorie van grieven" in de rechtszaak tegen de gemeente Dordrecht voor het hoger beroep bij het gerechtshof in den Haag ingediend. De gemeente Dordrecht heeft in maart uitstel genomen tot 13 april, daarna in april uitstel genomen tot 11 mei en heeft nu voor de derde keer zonder nader overleg met de advocaat van de BVFP uitstel genomen.

Ing. Ad van Wensen (voorzitter BVFP):"Waarom een zo duidelijke zaak zo lang moet duren begrijpt niemand. Het grondwater verdwijnt in het riool door slecht rioolonderhoud, de houten funderingspalen onder de woningen komen droog te staan en rotten weg. De kosten van een nieuwe fundering bedragen in Dordrecht tot op heden gemiddeld € 60.000. TNO bewijst het causaal verband maar de gemeente blijft ontkennen en de rechtsgang vertragen"

Aangezien één en ander inmiddels lang genoeg heeft geduurd, heeft de advocaat van de BVFP, de griffier van het gerechtshof verzocht de zaak op de rol te doen plaatsen van 1 juni a.s. met gelijktijdige peremptoiraanzegging aan de wederpartij en akte-niet-dienen gevraagd tegen 15 juni a.s.  Dit betekent dat de gemeente op de betreffende datum dan ook daadwerkelijk dient te concluderen.Deel dit bericht met je vrienden!