Alles over Dordrecht...
17mei 2010

Ds. Kees Streefkerk van Ontmoetingskerk roept op tot solidariteit met de Buitenwacht

DORDRECHT - Ds. Kees Streefkerk, predikant van de Ontmoetingskerk in de wijk Sterrenburg, roept op  tot solidariteit met de Buitenwacht. Het Centrum in Krispijn verkeert in financiële problemen.

Hij deed zijn oproep zondag in zijn preek. ,,De Buitenwacht is het ontmoetingscentrum voor geloven en culturen, het steunpunt voor mensen groot en klein. De Buitenwacht geeft ruimte aan mensen vanuit de gedachte dat ieder er zijn mag op de eigen wijze en dat ieder mens er toe doet.

De afgelopen jaren is De Buitenwacht in financiële problemen gekomen. De mensen van De Buitenwacht beleven nu hun drempelmoment tussen wat geweest en onherroepelijk voorbij is en de onzekere toekomst die op hen afkomt.

In de spanning van dat drempelmoment zoeken zij naar nieuwe impulsen. De komende tijd willen zij handen en voeten geven aan het thema “mededogen”. Maar gaat dat nog lukken? De Buitenwacht is altijd solidair geweest met de samenleving en zal de samenleving nu ook solidair zijn met De Buitenwacht?

Er is een tijd geweest dat De Buitenwacht bloemetjes en kaarten aan mensen gaf als een blijk van waardering, als steunbetuiging, als motivatie.

Vandaag gaat er een kaart vanuit onze gemeenschap naar De Buitenwacht vanuit dezelfde gedacht: een blijk van waardering voor al het goede dat door de jaren daar is gedaan, als steunbetuiging in moeilijke tijden, als motiverend gebaar toch vooral niet op te geven en door te gaan en wegen te zoeken die helpen verder te komen.” Volgens de predikant kan iedereen een gebaar van solidariteit maken: ,,Er is altijd iets te kiezen. Zet ik straks mijn naam op de kaart voor De Buitenwacht of niet? Blijven wij als gemeenschap alleen maar met onszelf bezig en met onze eigen mensen, of zoeken we ook anderen, in onze samenleving, in Dordrecht, om aan en met de ander te groeien als mens? Hoe kunnen we elkaar van dienst zijn, als mensen van daar en van hier, als medemensen in een wereld waarin een schrikbarend gebrek is aan mededogen? Er is altijd iets te kiezen. In het spoor van Jezus is altijd iets te kiezen. Ook omdat God door de Geest op heel verschillende wijzen werkt.

Wat is mijn keuze? Hoe kan ik ruimte geven aan de Geest, vorm geven aan het verlangen naar een goede toekomst, mijn angst te boven komen en weer eens iets nieuws proberen?” (De Ontmoetingskerk in Sterrenburg behoort tot de Protestants Kerk Nederland (PKN). De kerkelijke gemeenschap was in maart landelijk in het nieuws als kerk van de vermoordde Milly Boele).

Zie ook:
Journalist KeesThies roept in AD De Dordtenaar op tot solidariteit met Buitenwacht (zo, 16 mei 2010)


Deel dit bericht met je vrienden!