vrijdag 28 januari 2022

Alles over Dordrecht

Herdenking oorlogsslachtoffers van de aanval op de moerdijkbruggen

11 mei 2010

DORDRECHT - Op 10 Mei kwam om 18.00 uur kwam een groep mensen samen bij het monument naast Rijksstraatweg 195 (Willemsdorp) om de doden te herdenken die vielen bij de inname van de Moerdijkbrug op 10 mei 1940. Het was dit jaar al weer 70 jaar geleden dat de aanval op de Moerdijkbrug plaats vond.

Na een kort welkomstwoord door de buurtbewoner Dhr. H. Barendrecht, werd een verhaal voorgelezen over de gebeurtenissen tijdens de mei dagen van 1940 door Dhr. van der Engh en een kort woord en het voorlezen van de namen van de gesneuvelde militairen door Dhr. de Jongh de Leeuw.  Na het spelen van de Last Post door een trompetist  werd twee minuten stilte gehouden.

Deel dit bericht met je vrienden!