Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Nieuwe zwembad gaat in augustus open'
11mei 2010

Nieuwe zwembad gaat in augustus open

DORDRECHT - Het nieuw te bouwen zwembad vervangt het huidige “Aquapulca”. Het nieuwe zwembad krijgt drie bassins: een recreatiebad, een doelgroepenbad en een 8-baans 50-meter sportbad. In het recreatiebad komt een peuterbad. In het grotere recreatiebad kan ook banen gezwommen worden. Het doelgroepenbad wordt voorzien van een beweegbare vloer. Daarmee kan elke gewenste diepte worden ingesteld, tot een maximum van 1.60 meter. Belangrijkste activiteiten die plaatsvinden zijn begeleide doelgroepen (aquarobics, aquajogging etc.), therapeutische activiteiten zoals zwemlessen en vrij zwemmen voor cara- en hartpatienten.

50-meter sportbad
De nieuwe zwemhal, die circa 14 meter hoog zal zijn, is aan de N3-kant voorzien van een brede glaswand. Ook aan de kop van het zwembad worden raampartijen aangebracht. De tekening geeft een getrouw beeld van de toegepaste materialen en kleurstellingen in het nieuwe sportbad. Boven de kleedvoorzieningen komt de tribune, die plaats biedt aan ruim 500 toeschouwers. Het wedstrijdbad krijgt een elektronische tijdwaarneming. Met het 50-meter sportbad wil Dordrecht tot de top 3 van de Nederlandse topzwembaden gaan behoren. Het bad wordt 3 meter diep waarmee de accommodatie ook geschikt is voor synchroonzwemevenementen. Het sportbad leent zich ook uitstekend voor het houden van waterpolowedstrijden.
 

Recreatiebad
Het recreatiebad Waterspeeltuin krijgt een voor Nederlandse begrippen unieke en onderscheidende invulling: geen snelle glijbaan, maar een groot speelbad voor kinderen tot circa 12 jaar. Het speelbad wordt circa 180 m2, dat in drie delen wordt gescheiden. Eén gedeelte is bestemd voor de allerkleinste bezoekers en zal circa 20 centimeter diep worden. Dat geldt ook voor het deel dat voor de peuters is bestemd. Voor de oudere kinderen wordt een interactieve waterspeeltuin geplaatst. Deze speeltuin wordt gethematiseerd in Inca-stijl. Doordat rondom het hele bad kan worden gezeten, kunnen de ouders altijd dicht bij hun kinderen blijven, wat de veiligheid vergroot.

Zwemwaterzuivering vooruitstrevend
In de Sportboulevard wordt een methodiek van zwemwaterzuivering toegepast die vooruitstrevend te noemen is. Door een combinatie van bouwkundige filters en moderne desinfectietechnologie is het mogelijk om het zwembad zonder chloorlucht te maken. Deel dit bericht met je vrienden!