zondag 27 september 2020

Alles over Dordrecht

FC Dordrecht wint oefenduel tegen Cercle Brugge

10 mei 2010

DORDRECHT - FC Dordrecht maakte er tegen Cercle Brugge een leuke wedstrijd van. Het verschil zat hem vooral in beleving. Daar waar bij de jonge thuisploeg met name een aantal testspelers zich wilde bewijzen, ging het de Belgische gasten - die niet op volle oorlogssterkte aantraden – vooral om heel houden en spelritme.

Het initiatief lag derhalve de gehele wedstrijd bij de Dordtenaren terwijl keeper Stef Doedee geen enkele keer handelend behoefde op te treden. Trainer René Hiddink (de jarige Gert Kruys zat op de tribune) had in zijn elftal twee plekken in geruimd voor de testspelers Ridny Cairo (PSV) en Tayfun Candan (Ajax). Later kwamen ook Sidney Schmeltz (Willem II) en Anthony Velder (Feyenoord) binnen de lijnen. Allen maakten een goede en vooral gretige indruk. Net als de Rachid el Khalifi, die na zijn terugkeer uit Amerika al enige tijd meetrainde op de Krommedijk en nu vijf kwartier aan de rechterkant op het middenveld mee mocht doen.

De laatste drie namen op het wedstrijdformulier waren bestemd voor Deniz Alkac, Richard Clement en Jermaine van Pijkeren, talenten uit de eigen A-jeugd. Na rust debuteerde dit trio ook in de Dordtse hoofdmacht.

Hiddink was na afloop bijzonder content met de 2-0 overwinning: “We zijn al begonnen met de voorbereiding op het nieuwe seizoen en de jongens hebben deze week keihard getraind. We gaan weer met drie spitsen spelen, dat nieuwe concept hebben we nu gespeeld en dat is me goed bevallen. Er zit potentie in deze groep en die nieuwe jongens maakten een goede indruk”.

Lees meer over:

voetbal FC Dordrecht
Deel dit bericht met je vrienden!