zondag 20 september 2020

Alles over Dordrecht

Dutch Caribbean Stars spelen benefietwedstrijd tegen FC Dordrecht

6 mei 2010

DORDRECHT - Op woensdag 19 mei spelen de Dutch Caribbean Stars om 20.15 uur een benefietwedstrijd tegen het eerste elftal van FC Dordrecht. De Dutch Caribbean Stars zijn profvoetballers met Antilliaanse roots, die één of twee keer per jaar een wedstrijd spelen voor een goed doel. De wedstrijd vormt een belangrijk onderdeel van het werkgelegenheidsproject ‘Niemand Buitenspel’, een gezamenlijk project van FC Dordrecht, de Sociale Dienst Drechtsteden, de gemeente Dordrecht en bureau Radar uit Amsterdam.

Doel van dit project is werkzoekende jongeren in de Drechtsteden te bemiddelen naar een baan of leerwerkplek. Met het organiseren van de wedstrijd doen de deelnemers alvast de nodige ervaring op met samenwerken, communiceren en presenteren. Voorafgaand aan de wedstrijd valt er voor bezoekers nog meer te beleven. Vanaf 16.30 uur is er een Streetsoccertoernooi, een straatvoetbaldemonstratie, een brassband en een workshop alcoholvrije cocktails maken.

Kaarten wedstrijd
Tijdens de wedstrijd op 19 mei zijn van de Dutch Caribbean Stars onder andere aanwezig: Robin Nelisse, Leroy Fer, Shelton Martis, Gerson Sheotahul, Leon Kantelberg, Angelo Cijntje en Dustley Mulder. Kaarten voor de wedstrijd zijn te bestellen via FC Dordrecht, telefoonnummer 078 - 613 00 00 en kosten vijf euro per stuk. Op donderdag 20 mei vliegt het team van de Dutch Caribbea n Stars naar Curaçao om op 21 en 23 mei haar titel te verdedigen in de Chippie Polar Cup tegen Ajax, NEC en Hubentut Fortuna (de kampioen van Curaçao).

Samenwerking
In het project werken verschillende partijen met elkaar samen. De Sociale Dienst Drechtsteden selecteerde de werkzoekende jongeren (in totaal 15 deelnemers) en financiert het project. De werkzoekenden worden begeleid door Radaradvies. FC Dordrecht laat de deelnemers kennismaken met haar sponsoren, daar zitten potentiële werkgevers tussen. Ook stelt FC Dordrecht haar accommodatie en het eerste team ter beschikking. De gemeente Dordrecht levert vanuit het ‘Actieplan jeugdwerkloosheid’ de nodige ondersteuning.

Lees meer over:

voetbal FC Dordrecht
Deel dit bericht met je vrienden!