Alles over Dordrecht...
03mei 2010

Reddingbootdag Station Dordrecht: een belevenis voor jong en oud!

DORDRECHT - Op zaterdag 8 mei a.s. organiseert de 185-jarige Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) haar landelijke open dag. De Nationale Reddingbootdag is dé dag om actief kennis te maken met het werk, de mensen en het materieel van de KNRM en om mee te varen aan boord van de reddingboten. De open dag duurt van 10.00 tot 16.00 uur.

Reddingbootdag 2010 staat in het teken van fondsenwerving. Bij het uitvoeren van haar taak heeft de KNRM er, sinds de oprichting in 1824, voor gekozen dit als zelfstandig opererende, ongesubsidieerde instelling te doen. De 1.100 vrijwilligers kunnen hun werk alleen doen door de vrijwillige bijdragen van mensen die de KNRM een warm hart toedragen. De slogan van dit jaar is dan ook: “Donateur? Meevaren! Meevaren? Donateur worden!”
Als blijk van onze waardering voor de steun van onze Redders aan de wal trekken onze bemanningen één dag per jaar alle registers open om de donateurs een kijkje te gunnen in de wereld van het reddingwezen Reddingbootdag is een belevenis voor jong en oud. Ronkende motoren aan de steiger, rijen overlevingspakken in het boothuis, een plekje aan boord naast de schipper, een praatje met een echte redder of onvergetelijk fotomoment van de kleine op de reddingboot. Een belevenis!
Waar? Het reddingstation Dordrecht “post Zuid”.
Bezoekers en donateurs met familie zijn tussen 10.00 uur en 16.00 uur van harte welkom op ons reddingstation aan de Rijksstraatweg 365 in Dordrecht (nabij de jachthaven W.S.V de Kil )
Er is ruime parkeerplaats (staat aangegeven ) tegen over de ingang van recreatie en watersportcentrum EuroParcs waar een personen busje beschikbaar is voor vervoer naar het reddingstation of +/- 5 min. lopen.

Verder zijn overige reddingstations van de KNRM tevens open voor publiek. Kijk op de website www.reddingbootdag.nl voor routebeschrijvingen, plaatselijke programma‟s, richtlijnen voor bezoekers en nog veel meer.
Fotowedstrijd Speciaal voor Reddingbootdag heeft de KNRM de site http://fotowedstrijd.knrm.nl gelanceerd. Omdat we vaak heel veel foto‟s krijgen opgestuurd van Reddingbootdag leek het ons leuk om er een wedstrijd van te maken. Zodat iedereen zijn mooiste foto kan insturen, maar ook kan terugkijken op alle mooie momenten.

Achtergrondinformatie KNRM De KNRM zorgt voor het reddingwerk op de Noordzee, de Zeeuwse en Zuid-Hollandse stromen, de Waddenzee, het IJsselmeer en de Randmeren. De 42 reddingstations worden door het hoofdkantoor in IJmuiden ondersteund. De KNRM wordt volledig bekostigd uit vrijwillige bijdragen die de 1.100 vrijwilligers, de 10 beroepsschippers en de 70 reddingboten inzetbaar houden. De reddingstations van de KNRM zijn 24 uur per dag, 365 dagen per jaar onder alle (weers)omstandigheden inzetbaar. Op alle wereldzeeën kunnen zeevarenden een beroep doen op de Radio Medische Dienst (RMD) van de KNRM. In 2009 voeren de reddingboten 2.029 keer uit, zetten 3.365 mensen weer veilig aan wal en werden er door de RMD 715 radio medische adviezen gegeven.Deel dit bericht met je vrienden!