Alles over Dordrecht...
02mei 2010

PK-gemeente Turnhout bezoekt Wilhelminakerk in Dordrecht

DORDRECHT - De Protestantse Gemeente uit het Belgische Turnhout komt op zodag 19 september met een bus naar Dordrecht allereerst om een kerkdienst in de Wilhelminakerk bij te wonen. Ds.Ries van der Zouwen zal dan voorgaan.

Turnhout heeft een band met kerkelijk Dordrecht. De gemeente ondersteunde direct in 2008 de inzet vanuit de Wilhelminakerk om te gedenken door psalm 43 te zingen. Dat gebeurde vanmorgen voor de derde keer.  

Uit solidariteit is de kerk uit Turnhout psalm 43 gaan zingen. Dat hoort ook bij het gegeven, dat Turnhout veel kerkgangers telt met de Nederlandse nationaliteit. 

De voorzitter van het Platform Stedelijke Herdenking in Dordrecht, Hans Berrevoets, zegt met warme gevoelens te denken aan de wijze waarop Turnhout via de psalm van Leendert Keesmaat wil herdenken. ,,Eén van de leden van ons comité, Piet van Huizen, heeft een goede band met de voorzitter van de kerk daar.Simon de Vries was daar gelijk bereid om met psalm 43 solidariteit tot uitdrukking te brengen." 

In Dordrecht werd in 2008 het idee geboren om te herdenken in de combinatie van het volkslied Wilhelmus,het gedicht van de achttien doden van Jan Campert en psalm 43.

 

Zie ook:
Aandacht in 2011 voor honderdste geboortedag Leendert Keesmaat in Dordrecht (di, 20 apr 2010)


Deel dit bericht met je vrienden!