maandag 29 november 2021

Alles over Dordrecht

ASZ: Ook in de technische bovenkamer geen licht?

26 april 2010 (door Hans Huisman)

DORDRECHT - De afgelopen weken was het Albert Schweitzer Ziekenhuis een aantal keer in het nieuws met stroomstoringen en zelfs noodaggregaten die niet werkten. Maar volgens Diny Koppens is het de vraag of de problemen nu echt opgelost zijn.

Diny Koppens:"De afgelopen week heb ik in het ASZ gelegen en meegemaakt dat er in die 5 dagen maar liefst vier(!) stroomstoringen optraden waarbij officieel werd medegedeeld dat het ‘noodaggregaat werd getest’.

Maar het was gewoon een ordinaire stroomuitval, want het personeel was er totaal niet op voorbereid en zuchtte maar weer eens, want ‘het was weer de zoveelste keer’.
Het licht viel uit, deuren vielen dicht, geen TV en radio. Een spaarzame verlichting op de gang, kennelijk gevoed door het noodaggregaat.  De elektriciteitsvoorziening in het ASZ is nog steeds instabiel en niet optimaal en dat is hinderlijk voor patiënten en personeel. Ik weet niet of mensen hierdoor risico lopen, maar echt betrouwbaar en dus veilig voelt het niet. En het speelt al geruime tijd. Weet men eigenlijk wel waardoor het wordt veroorzaakt en wanneer dat eens opgelost is? "

Deel dit bericht met je vrienden!