dinsdag 22 september 2020

Alles over Dordrecht

FC Dordrecht wint laatste wedstrijd van het seizoen

24 april 2010

DORDRECHT - Op de slotdag van de competitie boekte FC Dordrecht – eindelijk – de eerste zege in eigen stadion. Voor de ogen van toch nog meer dan tweeduizend supporters werd Volendam met 3-2 verslagen. De toekomstige ploeg van Gert Kruys leek voor rust vrijwillig bij te willen dragen aan een leuke avond voor de Dordtse supporters en liet de wel gemotiveerde thuisclub de gelegenheid het gewenste aanvallende spel naar harte lust te laten uitvoeren.

Onder aanvoering van regisseur Marcel van der Sloot werd de veste van Volendam-keeper Robbin Ruiter bij voortduring bestookt. Na ruim tien minuten was het al raak, Género Zeefuik bood zijn maatje in de spits John Verhoek de kans om een vroege voorsprong op het bord te schieten (1-0). Even later noteerde de PSV-huurling beheerst de tweede Dordtse treffer en leek het schiettent te worden.

Dordt vervolgde de weg naar voren wel en kreeg via het kwartet voorwaarden ook voldoende mogelijkheden om de marge nog verder uit te breiden en de partij in het slot te gooien, maar ondanks de soms fraaie aanvallen, bleef het gejuich verder achterwege. Aan de overkant behoefde Nick van der Ploeg geen enkele keer daadwerkelijk in actie te komen. Na rust toonden de gasten zich in ieder geval agressiever en het kwam het bij vlagen ook tot voetballen. Uit een van die vlagen kreeg Platje – na een uitglijder van Bart van Muyen – zomaar de kans, in stilte werd de tegentreffer aanvaard (1-2). Heel even zag het er naar uit dat Volendam nog meer wilde, maar de ploeg van Gert Kruys was verbeten de voorsprong dit keer te behouden.

Dordt kreeg weer vat op het spel en met de verse krachten De Graaf (voor Zeefuik), Soufiane (voor Van der Sloot) en later Zaalman voor Kalisse, bleven de beste kansen voor de thuisclub, waaraan onder andere ook de invallers hun naam verbonden. Tien minuten voor tijd leek Guy Ramos aan alle onzekerheid een einde te maken toen zijn vrije trap sierlijk tegen het net plofte. De 3-1 zette de supporters aan tot nog meer gezang om deze voetbaljaargang vrolijk uit te luiden. De tweede aansluitingstreffer van Tuyp kon daar ook niets meer aan veranderen (3-2).

Daarna werd stijlvol afsdheid genomen van de vertrekkende Gert Kruys.

Lees meer over:

voetbal FC Dordrecht
Deel dit bericht met je vrienden!