Wednesday 22 September 2021

Alles over Dordrecht

Nog één seizoen voor grote renovatie Kunstmin in Dordrecht

22 april 2010

DORDRECHT - Schouwburg Kunstmin gaat halfweg 2011 dicht voor een grootscheepse renovatie. Directeur Maarten Verhoef kwam vandaag naar buiten met het seizoensaanbod voor nog één jaar. Hij zei dat de verbouwing tussen de achttien maanden en twee jaar zal gaan vergen.

Mogelijk gaat het iets sneller, nu er een nieuw dagelijks bestuur van de  stad zit. De combinatie Beter voor Dordt (BVD), VVD en CDA heeft over Kunstmin afgesproken:

"Wij vinden een schouwburg een belangrijke stedelijke voorziening, die een interessante programmering moet hebben. De renovatie van Kunstmin zetten wij versneld voort".

Wat onder interessant wordt verstaan, is niet uitgewerkt. Kunstmin valt onder de cultuursector, die meer met de tucht van de markt te maken kan gaan krijgen. Immers bedrijfseconomische overwegingen gaan meer een rol spelen staat in het politiek accoord.

Directeur Verhoef gaf aan, dat hij vorig jaar hoopte op een seizoen met meer bezoekers maar door allerlei oorzaken is Kunstmin in het seizoen 2009-2010 minder in de belangstelling gekomen. Hij gaf als oorzaak aan dat de econmonische crisis ook aan Dordrecht niet voorbij is gegaan. Kunstmin wil tijdens de verbouwing elders programma's brengen, mogelijk in het nieuwe Energiehuis aan de Noordendijk. De plannen daarvoor worden ook tegen het licht gehouden.

Meer informatie op de website van Kunstmin www.kunstmin.nl . Vanaf 1 mei kan worden geboekt voor het nieuwe seizoen.

Deel dit bericht met je vrienden!