Wednesday 22 September 2021

Alles over Dordrecht

Wethouder Ferdinand van den Oever moet nieuwe wind door cultuurwereld Dordrecht laten waaien

22 april 2010

DORDRECHT - VVD-voorman en wethouder Ferdinand van den Oever gaat een andere of nieuwe wind laten waaien in de cultuurhoek. Vroeger werd de beeldende kunst apart genoemd. Nu staan er andere teksten in het politiek accoord van VVD, CDA en Beter voor Dordt (BVD). De wethouder van economische zaken gaat niet zomaar cultuur erbij doen, zo staat geschreven:

Cultuur
Cultuur is een belangrijke voorwaarde, die onze stad aantrekkelijk maakt voor de eigen bewoners en bezoekers. Dit past binnen het economisch streven voor de sector toerisme en vrije tijd. Wij zijn van mening dat een meer bedrijfseconomische sturing van het cultuurveld nodig is.

Wij vinden een schouwburg een belangrijke stedelijke voorziening, die een interessante programmering moet hebben. De renovatie van Kunstmin zetten wij versneld voort. Wij werken door aan de ontwikkelingen van het Energiehuis, maar definitieve besluitvorming is afhankelijk van een solide bedrijfsplan.

De ontwikkeling van DiEP, inclusief de digitalisering van het archief en de samenwerking met het Catharijneconvent, ondersteunen wij. Wel zoeken wij binnen de gemeentelijke vastgoedportefeuille verder naar een geschikte locatie. De Statenschool blijft in het huidige gebouw gehuisvest. In het Hof is ook kinderopvang mogelijk. Voor de leegkomende panden in de totale cultuursector zoeken wij een nieuwe invulling, bijvoorbeeld in relatie tot het University College.

Wij streven ernaar om binnen deze periode een bioscoop in of rond het centrum te bewerkstelligen. Dit levert een belangrijke bijdrage aan het aantrekkelijk maken van de binnenstad, ondermeer voor jongeren.

Wij streven ernaar, dat de culturele sector meedoet om het Rondje Dordt in de zomermaanden te koppelen aan het Kunstrondje Dordt. Dit stimuleert het culturele klimaat in de stad en brengt extra leven in de brouwerij.

Wij stoppen de ontwikkeling van het Verborgen Museum in het Achterom/Bagijnhof.

Zondagopenstelling
Naast de huidige zondagopenstellingen willen wij het mogelijk maken, dat winkels in de binnenstad elke laatste zondag van de maand open kunnen zijn en de Woonboulevard Dordt iedere 1e zondag van de maand.

Deel dit bericht met je vrienden!