zaterdag 27 november 2021

Alles over Dordrecht

3 daags evenement in Leerpark Dordrecht

21 april 2010

DORDRECHT - Leerpark Driedaagse begint bewust met groen
Op donderdag 22 april aanstaande start de Leerpark Driedaagse. Een evenement met als doel scholieren, werknemers en andere relaties kennis met elkaar te laten maken en te inspireren. Dit jaar staat het thema duurzaamheid centraal. Een bewuste keuze want duurzame ontwikkeling heeft de toekomst. Het is geen hype, maar een trend die steeds sterker doorzet. Leerpark Dordrecht heeft de ambitie bij te dragen aan de uitdagingen naar een duurzame toekomst: in maatschappelijke, sociale en economische zin. De Driedaagse begint daarom bewust groen. 

Stekker in het stopcontact en rijden maar!
Het evenement begint in het insula College met een interactieve duurzaamheidsgame dat samen met het Weizigt Natuur en Milieucentrum is opgesteld. Zo kunnen scholieren en hun begeleiders duurzaam speeddaten, zelf expert worden door professionals van Energie op Maat en de Fair Trade werkgroep te interviewen en kennismaken met het vervoer van de toekomst. Groene ondernemers als Ecomovement en Remotion demonstreren verantwoorde vervoersmiddelen van hybride auto’s, seqways tot een elektrische auto en enkele scooters, inclusief een half open demonstratiemodel.

Duurzaam dictee
Ook dit jaar zullen leerlingen, docenten, bewoners en lokale politici deelnemen aan het tweede Groot Leerpark dictee dat plaatsvindt in het Wartburg College om 19.00 uur. Louise Bergenhenegouwen, directeur van Weizigt NMC leest het dictee voor. De jury staat onder leiding van onderwijswethouder Dion van Steensel, en als presentator treedt Dick van Meeuwen (directeur Wartburg College) op.  De Leerparkscholen strijden om een wisselbokaal. Vorig jaar sleepte het Wartburg College deze in de wacht.

Short4Dordt
Filmfestival Short4Dordt start op 23 april en is voor iedereen toegankelijk. Het onderwijsleerbedrijf D.A.V.E. is organisator van dit event, dat uit moet groeien tot een volwaardig regionaal festival voor de Drechtsteden. Jongeren tussen de 12 en 24 jaar presenteren aantrekkelijk korte films. Een van de inspiratiethema’s was de ‘duurzame stad’. 

Het evenement eindigt zaterdag met het Snelschaakmarathon in het Da Vinci College en met de prijsuitreiking van de beste films van het Short4Dordt filmevent in filmhuis Cinode.

Deel dit bericht met je vrienden!