zondag 5 december 2021

Alles over Dordrecht

Da Vinci Media gaat nu ook met RTV Dordrecht samenwerken

21 april 2010

DORDRECHT - Het Da Vinci College verzorgt maandelijks een programma voor TV Dordrecht. Het is een magazine gemaakt door jongeren over school, talent, carrière, religie, liefde, sex en wat jongeren al niet meer bezighoudt. Geen diepgravende reportages gemaakt door professionals, maar korte, speelse clips gemaakt door leerlingen met lef en talent. Het gaat in eerste instantie om een pilot voor drie maanden. Daarmee gaat een lang gekoesterde wens van TV Dordrecht in vervulling.

Da Vinci Media is begin 2008 gestart. Als eerste opleiding in Nederland kreeg het Da Vinci College een eigen televisiekanaal, gecombineerd met een sociaal netwerk en (experimenten met) mobiele dienst. Daarvoor werd samengewerkt met ROCmedia, gespecialiseerd in onderwijs & media. Na twee jaar is het Da Vinci gewend geraakt aan de dagelijkse televisieprogrammering op schermen binnen de school en de inzet van de nieuwe media in het onderwijs. Niet dat het eenvoudig is, want soms kunnen de jonge nieuwe media voor de oudere generatie heel bedreigend zijn.
 
De samenwerking met TV Dordrecht wordt bij Da Vinci Media ervaren als een flinke stap voorwaarts. Eerder was al een samenwerking met RTV Rijnmond aangegaan. De opleiding is gelukkig met het aanbod van TV Dordrecht om de eigen videoclips buiten de muren van de school een professioneel podium te kunnen geven.
De eerste uitzending is aanstaande zondag 25 april vanaf 12:00 uur elk uur geprogrammeerd na het Weekoverzicht en Jouw Mening en loopt door tot maandag 26 april 18:00 uur.

Deel dit bericht met je vrienden!