zaterdag 4 december 2021

Alles over Dordrecht

Kogelgaten-fietstocht door Oud Dordrecht afgelast

21 april 2010

DORDRECHT - De eerste kogelgaten-fietstocht op 10 mei, zeventig jaar na het begin van de tweede wereldoorlog op het eiland van Dordrecht gaat niet door.

De vereniging Oud Dordrecht heeft het kijken naar sporen van de oorlog afgelast in verband met ziekte van aanjager, bedenker en gids nummer één, Beter voor Dordt-raadslid Jens van der Vorm.

De vader van Jens (1929-1999) legde met zijn speurtocht Dordt open stad de basis over veel meer kennis over de oorlogshandelingen in de mei dagen van 1940. Zijn zoon heeft dat voortgezet met als gevolg ook de manifestatie Dordt open stad, die voor 2011 op de agenda staat. 

De verbeelding van toen is opgezet om de mensen bewust te maken van de geschiedenis. Sporen van de strijd zijn op een aantal plekken in de stad zichtbaar via kogelgaten in bijvoorbeeld huizen en ook de Julianakerk van de gereformeerde gemeente aan de Krispijnseweg.

Deel dit bericht met je vrienden!