Alles over Dordrecht...
20apr 2010

De Grauw bij Van den Herik: Lifestyle gaat verder met ABC Dordrecht

DORDRECHT - Sybrand de Grauw zal de Dordtse taal ook gaan presenteren in het blad Lifestyle Dordrecht. Hij deelde dat mee in het programma IN GESPREK MET met als gesprekspartner Ad van den Herik. RTV Dordrecht nam dat op via cameraman Fokko van der Straaten. Het tijdschrift heeft een oplage van twintigduizend exemplaren.

De Grauw heeft inmiddels zevenhonderd pagina's Dordtse taal en Dordtse verhalen liggen, die hij in een nieuw boekje ABC Dordrecht hoopt uit te brengen. In het verleden kreeg hij voor zijn onderzoek naar de Dordtse taal ook ruimte in de Stem van Dordt, toen George Grootenboer en Henny Goudt er de directie vormden.

Gerard Gast en Sybrand de Grauw kregen onlangs nog eer voor hun werk toen nestor Piet Sleeking in de Dordtse gemeenteraad burgemeester Brok het Dordtse taalboekje aanbood. Presentator Ad van den Herik zei als commentaar 'dat een geweldig idee van Sleeking, aankomend wethouder van Dordrecht, te vinden'. Toen Brok in Leeuwarden en Sneek wethouder en burgemeester was, bestudeerde en sprak hij Fries. 

Ad van den Herik heeft nog niet bekend gemaakt wanneer hij burgemeester Brok, net zoals journalisten in Friesland deden, Brok aan een taaltest onderwerpt.Deel dit bericht met je vrienden!