Alles over Dordrecht...
14apr 2010

Wegwerkzaamheden in Dordrecht worden sneller uitgevoerd

DORDRECHT - (bron gemeente Dordrecht). De gemeente Dordrecht is eerder klaar met het weg aan de wegen rondom het NS-station. Het was de plek waar Piet Sleeking als aanvoerder van Beter voor Dordt (nu de grootste partij in de stad) in beeld kwam met kritiek op het trage tempo. Inmiddels kondigt de gemeente voor de tweede keer aan dat wegwerk ivm de overlast toch sneller kan verldopen:

Versnelde uitvoering Galileïlaan
14-4-2010

Omleiding door wegwerzaamheden in Sterrenburg
 De gemeente voert de werkzaamheden aan de Galileïlaan versneld uit. Het vervangen van het asfalt op de kruising Galileïlaan/Planetenlaan start nu een week eerder, namelijk op maandag 19 april. Volgens de nieuwe planning rondt de aannemer de werkzaamheden op 29 april af.

Omleiding
Dit betekent ook dat de omleiding eerder opgeheven wordt, waardoor de inwoners en winkeliers van Sterrenburg minder lang overlast hebben van de omleiding. De laatste werkzaamheden aan het fietspad en het trottoir worden na 29 april uitgevoerd.

De gemeente is sinds 8 maart bezig met de vervanging van het asfalt op de Galileïlaan tussen de Planetenlaan en de Zuidendijk. Ook het kruispunt Galileïlaan/Keplerweg/Planetenlaan krijgt nieuw asfalt. De toplaag op het asfalt wordt ’s avonds en ’s nachts aangebracht, zodat leveranciers overdag de winkels kunnen blijven bevoorraden. De werkzaamheden zouden 16 mei afgerond worden, maar door de versnelling kan de aannemer de werkzaamheden al op 29 april afronden.Deel dit bericht met je vrienden!