maandag 27 september 2021

Alles over Dordrecht

Gerard Schouw wordt zaterdag op D66 congres als nummer vier voorgesteld

13 april 2010

DORDRECHT - Dordtenaar Gerard Schouw wordt zaterdag op het landelijke D66 congres als nummer vier voorgesteld. Hij zakte één plek aangezien de achterban besloot om het populaire kamerlid Boris van der Ham op twee te zetten. Gerard Schouw zit momenteel in de eerste kamer en zal ook in de tweede kamer vanuit Dordrecht de reis blijven maken. Als hij in juni aantreedt, zal het twaalf jaar geleden zijn dat vanuit Dordrecht iemand in de  kamer zat. Dat was zijn voorganger als wethouder in Dordrecht, Hubert Fermina.

Van Aardenne (VVD) was de laatste Dordtenaar, die eerst wethouder  werd, vervolgens kamerlid en daarna minister en vice-premier. Jaap Burger en burgemeester Johannes Servaas Lotsy (negentiende eeuw) werden daarna nog onderscheiden met de eretitel minister van Staat. Dat is een landellijke erkenning, maar deze twee politici hebben nog geen straat in Dordrecht. De laatste polticus met een straatnaam is Joop den Uyl, die te vinden is op het voormalig Ufkesterrein nabij Crabbehof en de Zuidendijk. Overigens: op het bord  staat niet aangegeven wie Joop den Uyl mag zijn.

Gerard Schouw zal zijn bekendheid in Dordrecht zeker inzetten om meer stemmen voor zijn partij binnen te halen. Hij is nog nauw betrokken bij de Dordtse afdeling met Jan Willem van Dongen als politiek leider.

Deel dit bericht met je vrienden!