Alles over Dordrecht...
08apr 2010

RTVDordrecht.nl en Dordrecht.net halen meer bezoekers binnen

DORDRECHT - RTV Dordrecht zit met de eigen website in de lift en ook de nieuwsuitwisseling met Dordrecht.net werpt vruchten af. Dit meldt RTV Dordrecht in een persbericht. Ed Peerenboom, de hoofdredacteur, heeft het uitgegeven. Volgens sommige waarnemers zit de interesse voor nieuws via internet ook in de lift door het wegvallen van Ad De Dordtenaar. De komst  van de Belgische eigenaar, in september 2009, betekent het einde van de Dordtse nieuwssite.

Daarnaast mag ook Scharco worden genoemd, die Dordrecht volgt op een eigen wijze via:

www.idordt.nl

(persbericht RTV Dordrecht)
Met een gemiddelde van 1.000 hits per dag is het succes van de website van RTV Dordrecht www.rtvdordrecht.nl ongekend. Ook in april blijft het aantal hits stijgen.
Uit de analyse van Google Analytics blijkt dat de gemiddelde aandacht van bijna drie minuten gericht is op het actuele nieuws dat zeven dagen per week door de nieuwsredactie van RTV Dordrecht wordt gevoed. Ook de samenwerking met de vijf sites van Bezichtig.nu (waaronder Dordrecht.net) blijkt alleen al goed voor een toename van 20 procent hits sinds begin dit jaar. Een steekproef onder gebruikers bevestigt het vermoeden dat vooral het actuele nieuws met foto’s en filmbeelden extra goed scoren. Ook de compactheid van het aangeboden nieuws wordt als pluspunt gezien.
Door de sterk toegenomen belangstelling voor www.rtvdordrecht.nl wordt ook het live stream van radio- en tv-programma’s door meer mensen beluisterd en bekeken. En dat leidt tot fanmail, zelfs uit o.m. Amsterdam en Engeland. De Amsterdamse journalist Henk van Hunnik schreef ons vorige maand:
Ik wil RTV Dordrecht een groot compliment geven voor de professionaliteit die in jullie programma’s zit en dat voor een organisatie die voor het overgrote deel bestaat uit vrijwilligers. Ik ben zelf vanaf 1975 tot 1990 journalist geweest bij verschillende dag- en weekbladen en ook heb ik jarenlang als vrijwilliger meegewerkt aan diverse lokale omroepen in onze regio Amsterdam, maar jullie aanpak en berichtgeving vind ik er met kop en schouders bovenuit steken als ik de kwaliteit van de omroepen uit onze regio als vergelijking neem.”
Johan Rensink, 62 jaar en in 1966 vertrokken naar Engeland, sindsdien nog vier keer terug geweest, mailde in februari:
“U bent een zeer belangrijke schakel voor de oude Dordtenaars in andere landen, u laat ons zien hoe Dordrecht ontwikkelt. Ook "in gesprek met" is zeer informatief.
U bent van grote waarde voor de stad. Als een oud Dordtenaar die op het ogenblik in de oudste stad (Colchester) in de VK woont, vind ik het leuk te vergelijken.Deel dit bericht met je vrienden!