zaterdag 19 juni 2021

Alles over Dordrecht

Hybride stadsbussen in Dordrecht

7 april 2010

DORDRECHT - Openbaarvervoerbedrijf Arriva gaat de stadsdienst van Dordrecht met hybride bussen rijden. Dat is besloten door de provincie Zuid-Holland, de opdrachtgever van het vervoerbedrijf. Het gaat om 25 bussen, die oude conventionele bussen met alleen een dieselmotor zullen vervangen.

Hybride bussen hebben behalve een dieselmotor accu’s en een elektromotor aan boord. Accu’s op het dak slaan de energie die vrijkomt bij remmen op. Deze energie komt weer beschikbaar voor de aandrijving van het voertuig. De nieuwe bussen produceren minder geluid en zijn beter voor het milieu.

Dordrecht
De 25 nieuwe bussen in Dordrecht besparen in de periode tot 2019 één miljoen liter diesel ten opzichte van conventionele bussen. De reductie van CO2  bedraagt circa 2700 ton. Ook de uitstoot van stikstofdioxide en fijnstof is fors lager. Arriva streeft ernaar de bussen uiterlijk 1 augustus 2010 aan te schaffen als alle afspraken met de provincie helemaal rond zijn. De eerste bussen kunnen dan in 2011 gaan rijden.

Een project om bussen op biogas te laten rijden in de omgeving van de Drechtsteden werd eerder om financiële redenen gestaakt.

Lees meer over:

drechtsteden arriva hybride
Deel dit bericht met je vrienden!