Alles over Dordrecht...
07apr 2010

Buitenconcert op water Kuiperhaven Dordrecht op 5 mei

DORDRECHT -De (muzikale) herdenking van bevrijdingsdag 2010 krijgt 5 mei een extra dimensie. Op het water van de Kuipershaven in Dordrecht zal, in de geest van het bekende Prinsengracht concert in Amsterdam, voor de eerste keer een buitenconcert plaats vinden. Dominee/dirigent Ries van der Zouwen heeft de leiding. De stichting Dordtissimo onder leiding van voorzitter Bert Braanker doet vooral de organisatie en het centraal Oranjedag comité olv voorzitter Henk Bax maakt het mee mogelijk. Een bericht van Dordtissimo:


In de Kuipershaven in Dordrecht is dit jaar voor het eerst een Bevrijdingsconcert op het water. Vanaf een ponton speelt het Dordts Kamer Orkest als begeleiding van een koor van ruim 100 Dordtse zangers en een tweetal solisten. Het geheel staat onder leiding van Ries van der Zouwen. Het programma omvat een combinatie van bevrijdingsmelodien en liederen waarvan sommigen door het publiek massaal kunnen worden meegezongen. Hiermee wordt het voorbeeld gevolgd van het Grachtenconcert in Amsterdam en het Night of the Proms in Engeland. 

Het concert begint om 20.30 uur precies en sluit bijna naadloos aan op het grote vuurwerk dat wordt afgestoken op de rivier nabij het Groothoofd. Het bevrijdingsconcert is natuurlijk vrij toegankelijk. Voor een goede luisterplek moet je natuurlijk wel op tijd aanwezig zijn. Voor meer informatie, mail met braankerbert@zonnet.nlDeel dit bericht met je vrienden!