Alles over Dordrecht...
02apr 2010

Reddingsmaatschappij helpt zeiljacht met motorstoring

DORDRECHT - De wind waait stevig uit het westen met een 6 Bft. De wateren rond Dordrecht zijn onstuimig op 1 april 2010.

Omstreeks 15.00 uur worden de Dordtse redders opgeroepen voor een zeiljacht met motorproblemen in het Steurgat, nabij Werkendam. De reddingboot KBW 1910 vertrekt binnen 15 minuten naar de opgegeven positie. Ook de RWS 21 is aanvarend.

Aangekomen bij het zeiljacht treft de bemanning van de KBW 1910 het voor anker aan, op 2 meter van een stenen glooiing af.

Tijdens het zeilen weigerde de rolfok dienst, waardoor de fok met de hand opgerold moest worden. De zeiler heeft hierbij lichte verwondingen aan zijn hand opgelopen. Vervolgens kreeg hij de motor niet meer aan de praat. Dan maar snel het anker overboord. Het zeiljacht was echter al speelbal geworden van de sterke wind en het anker hield de boot niet. Twee meter voor de glooiing pakte het anker nog net en besloot de zeiler alarm te slaan.

Ter plaatse werd de man gerustgesteld en een sleepverbinding gemaakt. Veilig kan de bemanning van de reddingboot het zeiljacht afmeren in Werkendam. Na enkele gegevens opgenomen te hebben gaat de KBW 1910 retour naar KNRM-station Dordrecht-Zuid.

Bij aankomst staat de walploeg al klaar om de boot droog te zetten en de bemanning van een heerlijke kop koffie te voorzien.Deel dit bericht met je vrienden!