Alles over Dordrecht...
02apr 2010

Update: Dordrecht overgeslagen in gids 250 leukste musea van Nederland en Vlaanderen

DORDRECHT - Museum Van Gijn en het Dordrechts Museum zijn om commerciele redenen niet geselecteerd voor de laatste uitgave van de gids ,,de 250 leukste musea van Nederland en Vlaanderen". 

Dat komt volgens een oud-woordvoerder van het museum omdat de twee Dordtse muea geen advertentie wilde plaatsen in het boek. Hij zet dus kanttekeningen bij de redactioneel onafhankelijke samenstelling van het blad.  In 2007 vielen de twee musea in Dordt af voor een vermelding in het boek.

Volgens een woordvoerder van de uitgever in Breda - het bedrijf Mo'Media - stelt een onafhankelijke redactie de gids samen. ,,Het is ons onze personeel dat op een eigen manier naar de leukste musea kijkt. We staan wel altijd open voor suggesties".

De gids mist dus dat het museum Van Gijn dat nog enkele jaren geleden als mooiste en leukste kleine musea van Nederland werd uitgeroepen. Het Dordrechts Museum, dat in een verbouwing zit, heeft ook een vermaarde collectie. In gidsen van de ANWB krijgen de twee musea wel aandacht.

De musea speelden ook een rol bij de toekenning van de eerste erfoedprijs voor Dordrecht.

De gids uit Breda over de 250 leukste musea wordt ook in een aantal musea, die wel door de selectie zijn heen gekomen, verkocht.Deel dit bericht met je vrienden!