Wednesday 22 September 2021

Alles over Dordrecht

Ook VVD meldt grote kansen voor D66 voor wethouder in Dordrecht

31 maart 2010

DORDRECHT -  Ook de VVD Dordrecht gaat op de eigen website uit van een wethouder van D66. Zo wordt gemeld als conclusie van Beter voor Dordt, VVD en CDA:

De voorlopige conclusie van de gesprekspartners is dat er twee opties mogelijk zijn bij de formatie van een coalitie: doorgaan met de rompcoalitie of uitbreiding met een vierde partij. Dit laatste heeft een lichte voorkeur i.v.m. het bestuurlijke draagvlak in de raad. Indien een vierde partij aanschuift, zal dit D66 zijn.De rompcoalitie zag in D66 en GroenLinks ongeveer gelijke meerwaarde indien een van hen zou aanschuiven. Omdat het nieuwe college wil streven naar een andere bestuursstijl, zou dit ook terug moeten komen in de samenstelling van het college. Het werd hierdoor de uitdrukkelijke wens van de formateur om minimaal twee geschikte vrouwelijke kandidaten voor het wethouderschap te krijgen. Beter voor Dordt streeft ernaar één geschikte vrouwelijke kandidaat naar voren te schuiven. Aan GroenLinks en D66 werd gevraagd of zij hetzelfde zouden kunnen doen.Vanuit Groen Links wordt vastgehouden aan Willy Verbakel als wethouderskandidaat, waardoor er geen mogelijkheid gezien wordt door de formateur om aan te sluiten. D66 heeft aangegeven binnen de partij te kijken naar een geschikte vrouwelijke kandidaat en zal de formateur hierover deze week berichten. Het streven is om uiterlijk aan het eind van week 13 uitsluitsel hebben over de samenstelling van de coalitie. Ook zullen dan de namen bekend zijn van de wethouderskandidaten namens Beter voor Dordt.

Deel dit bericht met je vrienden!