woensdag 23 september 2020

Alles over Dordrecht

FC Dordrecht blijft thuis verliezen

27 maart 2010

DORDRECHT - Het wil maar niet lukken aan de Krommedijk dit jaar. Ook de positieve thuisbalans werd vrijdag 26 maart 2010 tegen Zwolle werd pijnlijk doorbroken, zelfs de – kortstondige – rentree van spelmaker Marcel van der Sloot kon daar niets aan veranderen: 0-3.
 
De verrassende snelle terugkeer van de Dordtse aanvoerder, exact zes maanden na het ongeluk in Volendam, leek aanvankelijk een heilzame werking op de Schapekoppen te hebben. Hoewel de gasten in het eerste kwart nog wel het meeste balbezit werd gegund, stond de door schorsingen (Breinburg, Coster, Delanoy, Ramos) en blessures (Putter, Versluis) omgebouwde ploeg van Gert Kruys wel. Zwolle werd nauwelijks gevaarlijk, zelfs niet bij de vrije trap van Arne Slot in de 19e minuut, maar Doedee greep mis: 0-1.
 
Het sierde de thuisploeg dat het na de twaalfde achtereen-volgende achterstand in 2010 niet uit het veld geslagen was. Onder aanvoering van Marcel van der Sloot herpakte FC Dordrecht zich en kwam in de volgende fase wel degelijk tot aanvaardbaar voetbal. De aanvoerder strooide als vanouds met slimme en nauwkeurige passes en Zwolle werd teruggedrongen, zonder dat het daarbij overigens tot al te veel echte kansen wist te komen. Moussa Kalisse creëerde zich kort voor rust de grootste mogelijkheid, zijn schot ging echter net naast.
 
Kort na de thee werd de Dordtse hoop de grond ingeboord toen Winter op advies van assistent een duidelijke buitenspelgoal van Scheurs wel gewoon toekende: 0-2. Amper vijf minuten later haalde de leidsman zelf de angel uit de wedstrijd door Marcel van der Sloot na een duel met Dennis van der Wal met een overtrokken rode kaart weg te sturen.
 
Zonder de spelmaker ebde het geloof zienderogen weg en kon Zwolle gemakkelijk het heft weer in handen nemen. Dordt bleef het wel proberen, maar werd er met de verse aanvallers Verhoek en later De Graaff niet sterker op. Integendeel, Stef Doedee werd als enige van de twee keepers op het veld op de proef gesteld. De Dordtse doelman leek zelfs zijn ploeg nog voor meer leed te behoeden door een kwartier voor tijd de strafschop van Arne Slot te keren, maar was in tweede instantie toch kansloos op de rebound van de Zwolse routinier: 0-3.
 
Waar Dordrecht voor de winterstop nog een keurige plaats in de subtop bezette en de play-offs binnen handbereik leken, heeft de ploeg met tien nederlagen in twaalf wedstrijden na de jaarwisseling een vrije val op de ranglijst doorgemaakt. Met nog vier ontmoetingen te gaan heeft het – volkomen omgekeerd – nu nog één punt nodig om zich voor dit jaar veilig te spelen.

Lees meer over:

voetbal FC Dordrecht
Deel dit bericht met je vrienden!