zaterdag 19 juni 2021

Alles over Dordrecht

14 gemeentemedewerkers brengen 219 stemhokjes naar 73 kiesdistricten

2 maart 2010

DORDRECHT - Zestien medewerkers van het Ingenieursbureau Drechtsteden, afdeling Beheer en Onderhoud Gebouwen, zijn vandaag de hele dag in de weer om de 73 kiesdistricten (stemlocaties) in Dordrecht in te richten. De medewerkers beginnen om 08.00 uur en zijn rond 02.00 uur klaar.

Naast het realiseren van infrastructurele en bouwkundige projecten, verzorgt het Ingenieursbureau Drechtsteden ook het technisch beheer en onderhoud van gemeentelijke gebouwen.

De medewerkers halen de 219 stemhokjes met bijbehorende tafels en stoelen voor de locatiemedewerkers op bij Drechtwerk waar ze zijn opgeslagen. Tot 02.00 uur in de nacht zijn ze bezig met het inrichten van de 73 locaties in Dordrecht waar stemmers terecht kunnen op 3 maart. De kiesdistricten (de gebouwen) zijn bijvoorbeeld scholen, bejaardencentra, het ziekenhuis, kinderopvangcentra. Al van tevoren doen de medewerkers een inspectie om de geschiktheid van de ruimtes te bepalen.

Al om 05.00 uur openen de medewerkers de stemlocaties. Afbouwen gebeurt later op de avond vanaf 21.30 uur tot een uur of 04.00 ’s nachts. In totaal zijn de medewerkers van het Ingenieursbureau Drechtsteden zo een 30 uur per persoon bezig met op- en afbouwen van de locaties. En dat deels naast hun reguliere werk. In juni staan de landelijke verkiezingen voor de deur. Dan begint het hele verhaal opnieuw.

Lees meer over:

drechtsteden BOG
Deel dit bericht met je vrienden!