Monday 20 September 2021

Alles over Dordrecht

Dordrecht denkt aan informateur na bekend making stembusuitslag

27 februari 2010

DORDRECHT - De gemeenteraad van Dordrecht zal mogelijk na het bekendmaken van de verkiezingsuitslag - met de nieuwe zetelverdeling in de raad - een informateur aanwijzen om de mogelijkheden tot samenwerking te inventariseren.  In het verleden had de fractievoorzitter van de grootste partij altijd het initiatief.

In andere steden wordt ook al, in de geest van de kabinetsformaties, gewerkt met eenn zogeheten informateur. Na de coalitiebesprekingen in 2006, waarbij Beter voor Dordt (BVD) buiten de boot viel als winnaar, werd nagedacht over nieuwe vormen van overleg.

Tot nu toe sluit geen enkele partij een andere partij uit voor samenwerking in het nieuw te vormen college van burgemeester en wethouders. In de wandelgangen worden verschillende namen genoemd voor  de rol van informateur. Ereburger en oud-VVD-wethouder, Dirk ten Veen, onderhoudt met veel partijen contacten. Zijn naam wordt dan ook genoemd als mogelijke kandidaat-informateur. De grootste partij na de verkiezingen zal, zoals ook in Den Haag gebruikelijk is, een naam noemen die in eigen kring veel vertrouwen geniet.

Deel dit bericht met je vrienden!