Thursday 23 September 2021

Alles over Dordrecht

Waalse kerk verdient een historische bestemming

27 februari 2010

DORDRECHT - VVV en stichting Dordrecht Marketing hebben bij monde van directeur Gerben Baaij opnieuw gevraagd om het gebouw van de Waalse kerk op de hoek Visstraat/Voorstraat een nieuwe, meer historische bestemming te geven. In 1985 liet  de gemeente de kerk vertrekken om het pand aan warenhuis Termeulen  ter beschikking te stellen.

Termeulen is niet meer, maar tegenwover Centre Ville zit nog wel een sportzaak. Alleen als de deuren dicht zijn, is nog iets van de oude glorie van toen te ervaren. Van Gogh, de schilder, ging naar de Waalse kerk toe in 1877 in zijn Dordtse periode. Ook de vader van dichter Jacques Perk stond er op de preekstoel.  Baaij heeft zijn voorstel opnieuwd gelanceerd met het oog op de besprekingen van de partijen na de verkiezingen van 3 maart.

Deel dit bericht met je vrienden!