Saturday 25 September 2021

Alles over Dordrecht

Alexander Pechtold bezoekt Dordrecht

26 februari 2010

DORDRECHT - Op zaterdag 27 februari komen D66-fractievoorzitter Alexander Pechtold, D66-Eerste Kamerlid Gerard Schouw en D66- Europarlementariër Sophie in ’t Veld van 14:00 tot 15:30 D66-Dordrecht ondersteunen bij haar gemeenteraadscampagne.

D66-Dordrecht zal met haar “Demokraam” met campagnebakfiets aanwezig zijn op de Verkiezingsmarkt op het Scheffersplein. De kandidaat-raadsleden bieden aan de Dordtenaren een appeltje aan met de vraag: “met wie heeft u nog een appeltje te schillen in de politiek?”

De partij is daarnaast ook geïnteresseerd in de klachten en wensen voor het fietsbeleid. Onder het motto: “Prik Je Fiets (P)lek!” kunnen mensen aangeven op een prikplattegrond waar ze graag een fietsenstalling willen of waar er een onveilige fietsplek is. Jan Willem van Dongen, lijsttrekker voor D66-Dordrecht: "D66 wil de komende jaren van Dordrecht een echte fietsstad te maken. Dit betekent voldoende en gratis fietsenstallingen, voorrang voor fietsen waar dat kan en het oplossen van gevaarlijke fietspaden en oversteekplaatsen."

De lokale afdeling wordt ondersteund door de speciale D66-campagnebus. De bustour gaat langs alle grote steden en zal zaterdag Dordrecht aandoen. Dordrecht is de enige stad tijdens de bustour die de drie fractieleiders gezamenlijk bezoeken. Ze worden verwelkomt door Jan Willem van Dongen, D66-fractieleider van de gemeenteraad in Dordrecht.

Jan Willem van Dongen: “Dordrecht kan altijd hulp en ondersteuning gebruiken vanuit het Rijk en Europa. Het is daarom van belang dat je als gemeenteraadsfractie ook goede contacten onderhoudt met de Tweede Kamer, de Eerste Kamer en het Europees Parlement. Ik ben daarom blij dat zowel Alexander Pechtold, als Gerard Schouw en Sophie in ’t Veld ons in Dordrecht komen helpen.”

Deel dit bericht met je vrienden!