Monday 27 September 2021

Alles over Dordrecht

Naomi Snikkers wint achtste Den Witten Haen toernooi

25 februari 2010

DORDRECHT - Twee verrassende winnaars! Naomi Snikkers in de eerste groep en Teus Slotboom Sr in de tweede.

De prijsuitreiking door Gert Zwartjes. Links de winnares van groep 1

Jos van der Kaap was in de eerste groep de favoriet en leek de eerste 5 rondes onverslaanbar. In de 6e ronde werd hij echter beentje gelicht door Naomi Snikkers. Jos kwam nog wel langzij in de 7e ronde, maar Naomi was net iets sterker op weerstandpunten. Een keurige derde plaats was er voor Marco van der Linden uit Nieuw Beijerland.

In de tweede groep was het bijna hetzelfde verhaal. Evert Bos ging 5 ronden ongeslagen aan kop, maar moest in de 6e ronde zijn meerdere erkennen in Dordrecht voorzitter Gert Zwartjes. Evert werd hierna op de hielen gezeten door Peter Vis, die na een matige start sterk terugkwam. Peter versloeg Evert weliswaar in de laatste ronde, maar zag plotseling Teus Slotboom Sr. In de buitenbocht stiekem voorbij komen. Teus werd verrassend eerste met een paar weerstandspunten meer als Peter Vis met Evert Bos uiteindelijk toch nog als keurige derde. 

De opening van het toernooi werd verricht door RSB voorzitter Arjen Postma, die waarderende woorden sprak aan de organisatie en aan Hans Berrevoets, initiatiefnemer van dit toernooi. 

De prijzen werden uitgereikt door Gert Zwartjes, voorzitter van Schaakclub Dordrecht.
De organisatie van het toernooi steunde op de samenwerking van vier schaakclubs in de regio: Schaakclub Sliedrecht (wedstrijdleider Mark van Hulst en medewerker Evert Bos), Schaakclub Zwijndrecht (Kees van ’t Hoff, bureau inschrijvingen enz.) Schaaksociëteit De Willige Dame (Hans Berrevoets) en Schaakclub Dordrecht (Gert Zwartjes), beide uit Dordrecht.

Opnieuw een succesvol toernooi waar 34 deelnemers de hele dag gezellig schaakten èn lunchten!

Foto's: Mark van Hulst

Foto bijschriften: 1: Naomi Snikkers, geflankeerd door Arjen Postma, voorz. RSB (links) en Gert Zwartjes. 
                               2: Rechts wordt Teus Slotboom Sr gehuldigd als winnaar van groep 2

Meer informatie: www.tomsschaakboeken.nl

Lees meer over:

schaken
Deel dit bericht met je vrienden!