Monday 27 September 2021

Alles over Dordrecht

Opening winkel- woongebied Achterom Dordrecht 10 maart

25 februari 2010

DORDRECHT - De stad Dordrecht krijgt een nieuwe toegangsweg. Het Achterom is een moderne poort geworden richting centrum. De officiele opening is 10 maart. Het project duurde langer dann eerst was gedacht. Zelfs de VVV Dordrecht, in het gebouw Intree Dordrecht, leek onvindbaar te zijn.

De bouwtijd is achter de rug en zelfs de site van vastgoedmarkt Nederland meldt een positief bericht:

Het winkel- en woongebied Achterom-Bagijnhof in het centrum van Dordrecht wordt op 10 maart officieel geopend. De winkels aan de oostzijde van het Achterom, die dateerden uit de jaren zestig van de vorige eeuw, zijn gesloopt om plaats te maken voor een nieuw winkelfront.

De andere gebouwen in het door het Achterom en Bagijnhof omsloten gebied kregen deels een facelift en zijn deels nieuw opgebouwd. In juni 2008 is de bouw begonnen van dit project van Multi Vastgoed en Next Real Estate.

Op de begane grond van het winkelwoongebouw is 1.950 m2 nieuwe winkelruimte gerealiseerd met daarboven tien huurappartementen. Hema en C&A zijn op de huidige locatie gevestigd. De gevels van beide winkels hebben een metamorfose ondergaan.

In de nieuwbouw en op de gedeeltelijk herontwikkelde panden is een parkeergarage gerealiseerd voor 425 auto's. De nieuwe winkels aan het Achterom (onder andere Albert Heijn, Gall & Gall en Bakker Bart) zorgen voor een aanvulling en verbreding van het huidige winkelaanbod. Via de expeditiehof worden de nieuwe winkels, inclusief de bestaande winkels, voorzien van hun goederen.

Deel dit bericht met je vrienden!