Saturday 25 September 2021

Alles over Dordrecht

Universiteit Wageningen: Groen is bij VVD in Dordrecht niet verankerd

25 februari 2010

DORDRECHT - De VVD in Amsterdam besteedt veel aandacht aan groen. Het thema wordt in het verkiezingsprogramma van de VVD in Dordrecht niet één keer genoemd. Dat blijkt uit een onderzoek naar verkiezingsprogramma's van alle partijen in zeventien grote gemeentes.

Het wetenschappelijk onderzoekinstituut Alterre van de Universiteit Wageningen hield het onderzoek en signaleerde het verschil tussen de liberale in Amsterdam en Dordrecht.  Landelijk is volgens dat onderzoek GroenLinks de meest groene partij en de VVD het minst groen.  Over Dordrecht, de partij van wethouder Ferdinand van den Oever wordt gezegd: ,,Groen is  niet verankerd".

Overigens heeft kandidaat-gemeenteraadslid Irene Koene, nummer zes van de partij, op de website van de VVD Dordrecht wel een groene agenda geformuleerd en noemt zij haar partij Groen rechts.

In het echte  verkiezingsprogramma zijn die woorden niet terug te vinden, zo heeft Wageningen vastgesteld en dat wordt ook in een landelijk uitgegeven persbericht gemeld.
 www.alterra.wur.nl/

Lees meer over:

VVD groen
Deel dit bericht met je vrienden!