Saturday 25 September 2021

Alles over Dordrecht

Verzet tegen verloederende leegstand in binnenstad van Dordrecht

22 februari 2010

DORDRECHT -  Een artikel op de voorpagina van Dordt Centraal,  waarin de vraag werd gesteld: wie is de baas over het histolrische hart van de stad Dordrecht, leidt tot reacties aan de vooravond het het grote debat in de Wilhelminakerk op donderdagavond 25 februari.

Dordt centraal meldde ook in de reportage dat over historische zaken donderdag vanaf 20 uur een groot debat plaatst vindt. Jens van der Vorm, kandidaat-gemeenteraadslid voor Beter voor Dordt, heeft in het verhaal in Dordt Centraal aanleiding gezien om mensen op te roepen om een actie- of verzetsgroep te vormen.  Hij zoekt medestanders.

Zijn oproep heeft als tekst:
Kandidaat-raadslid voor Beter Voor Dordt, Jens van der Vorm-de Rijke, roept op om donderdag een Verzetsgroep te vormen. Die dag zal in de Wilhelminakerk aan de Bleekersdijk het Groot Historisch Debat plaatsvinden. "Door verloederende leegstand, maar ook door onvoorstelbare nieuwbouw dreigen delen van de historische binnenstad verloren te gaan." Van der Vorm-de Rijke wil daarom een Verzetsgroep vormen. Hij reageert daarmee op het artikel van stadsgenoot Henk Rubingh op de voorpagina van Dordt Centraal van 19 februari "Wie is de baas van de binnenstad?". Het kandidaat-raadslid heeft eerder bezwaar ingediend tegen de indieners van bezwaren tegen nieuwbouwplannen aan de Korte Kalkhaven.

Deel dit bericht met je vrienden!