Tuesday 21 September 2021

Alles over Dordrecht

VVD Dordrecht heeft eigen QR-code

22 februari 2010

DORDRECHT - De VVD Dordrecht lanceert haar eigen QR-code (Quick Respons Code), een soort streepjes- of barcode die met een geschikte mobiele telefoon te scannen is. De VVD QR-code verwijst direct door naar de VVD-website. De QR-code wordt deze week in De Stem van Dordt gelanceerd op een paginagrote advertentie met daarin ook de samenvatting van het verkiezingsprogramma. De VVD Dordrecht is de eerste lokale partij in Dordrecht die met een QR-code experimenteert. De QR code is ontwikkeld in 1994 door het Japanse bedrijf Denso-wave en is een matrix-code, oftewel een tweedimensionale barcode. QR codes kunnen, met behulp van software, ingescand worden met een mobiele telefoon. Grote bedrijven als Siemens maken wereldwijd al gebruik van de code in advertenties en verwijzen door naar meer informatie over het product of dienst.

De QR-code van de VVD Dordrecht is ook te scannen naast de brievenbus van de VVD Dordrecht bij het Politiek Centrum aan de Voorstraat. Daarnaast is te code te zien tijdens de verkiezingsmarkten op 25 februari in de Wilhelminakerk (historisch debat) en op 27 februari op het Scheffersplein.

Informatie over de QR-code is te vinden op de website www.qrcode.nu

Lees meer over:

VVD qr code
Deel dit bericht met je vrienden!