Sunday 26 September 2021

Alles over Dordrecht

Moeizame overwinning TTV Dordrecht op Kluis 2

22 februari 2010

DORDRECHT - In de derde speelronde van de voorjaarscompetitie hebben de tafeltennisheren van Dordrecht een nipte overwinning behaald op de reserves van Kluis. In Geleen werd het 6-4 voor de Dordtenaren. Jeroen Kivits bleef knap ongeslagen, Mitchell Alsemgeest en Roy Visser kwamen beiden 1x tot winst.

Het team van Kluis heeft op papier een brede selectie met oud eredivisie spelers Sijstermans en Snijders, maar ook de gevaarlijke ex-jeugd international van Beurden en de vorig jaar tijdelijk gestopte van den Oord, die jaren in het 1e team uitkam. Het vijftal wordt compleet gemaakt door Schrijen, die ook al jaren meedraait op het landelijke niveau. Deze zaterdag verscheen S3 achter de tafel (Sijstermans, Snijders & Schrijen).

Mitchell startte voortvarend in de 1e wedstrijd tegen Michel Sijstermans, won de 1e game met 11-3 en kwam in de 2e game 7-3 voor, maar verloor vervolgens enkele ongelukkige punten, kwam daarna niet meer in zijn spel en verloor met 3-1. Jeroen nam het daarna op tegen Andy Snijders. De 1e 2 games verliepen rommelig en werden gekenmerkt door fouten. In de 3e en 4e game kon Jeroen die fouten aanzienlijk verminderen, waardoor hij uiteindelijk afgetekend won. Roy won in de 3e partij in straight games van Marc Schrijen.

Het gelegenheidsdubbel Roy en Jeroen speelde degelijk en met bij vlagen uitstekend spel rekende het in 4 games af met het duo Sijstermans en Snijders. Na het dubbel speelde Mitchell niet zijn beste spel tegen Andy en verloor ondanks wat kansjes in de 2e game toch ruim met 3-0. Vervolgens moest Roy eveneens in 3 games zijn meerdere erkennen in Michel, waarbij opgemerkt moet worden dat Michel echt sterk stond te spelen. In de 7e partij was Marc een eenvoudige prooi voor Jeroen. Vervolgens moest Roy zijn meerdere erkennen in Andy en won Mitchell zijn laatste wedstrijd ruim van Marc. De laatste partij van de dag ging tussen de 2 sterkste spelers van de dag; Michel en Jeroen. Met lange ralleys, ballen langs het net, strakke kapballen en onnavolgbare services werd het een waar spektakelstuk, waarin Jeroen in 4 games nipt de sterkste bleek.

Na een goede 4 uur tafeltennis stond er een 4-6 uitslag op de borden, waar gezien de gamestanden weinig op af te dingen viel. Door deze uitslag staat Dordrecht nog steeds bovenaan in poule C van de 2e divisie, 2 punten voor op TTCV uit Veghel, die volgende week op bezoek komen aan de Visserstuin in Dordrecht.

Deel dit bericht met je vrienden!