Sunday 26 September 2021

Alles over Dordrecht

Hobbymarkt Ebs Eden voor Haïti levert leuk bedrag op

19 februari 2010

DORDRECHT - Donderdag 18 februari was er op basisschool Eden aan de Bosboom Toussaintstraat  een hobbymarkt. De kinderen van de school verkochten werkjes die ze in de voorafgaande weken op school hebben gemaakt. De opbrengst was voor  noodhulp aan Haïti. Na elke themaperiode op basisschool Eden zijn de kinderen gewend om hun werk te presenteren.
Deze keer ging dat wel op een heel originele manier: het werk werd te koop aangeboden. De kinderen en hun ouders, grootouders en belangstellenden kochten zodoende het eigen werk. En dat levert geld op.

Enkele kinderen kwamen in de voorbereidende fase op het idee om de opbrengst te bestemmen voor noodhulp in Haïti. Deze gedachte is verder uitgewerkt en het team van ebs Eden heeft de organisatie Compassion uitgezocht om de opbrengst te gebruiken voor haar projecten op Haïti. Compassion werkt al jaren in dat land en steunt daar via de plaatselijke kerken diverse ontwikkelingsprojecten. Ook heeft Compassion een uitgebreid kindersponsorprogramma. De kinderen van Eden hebben nu door hun inzet, veel geld op gehaald voor het noodhulpprogramma van Compassion.

De school kan na een anderhalf uur vol activiteiten zo’n € 350,-  overmaken. De school heeft de afgelopen weken het thema ‘hobby’ in alle klassen uitgewerkt. De leerlingen hebben hun eigen hobby kunnen presenteren en daarnaast veel geleerd over dingen in de maatschappij die te relateren zijn aan hobby, zoals kunst en ambacht, vrijetijdsbesteding en sport. Hun handvaardigheidswerkjes hadden er ook mee te maken. De bedoeling was dat door handvaardigheid en kunstzinnige vorming zich niemand hoeft te vervelen in zijn vrije tijd. Wel, dat is goed gelukt. Ook thuis zijn de kinderen aan de slag geweest voor hun markt.

Deel dit bericht met je vrienden!