Saturday 25 September 2021

Alles over Dordrecht

Willy Verbakel kandidaat-wethouder voor Groen Links Dordrecht

19 februari 2010

DORDRECHT - GroenLinks wil in Dordrecht terug in het college van burgemeester en wethouder. De partij heeft Willy Verbakel als kandidaat naar voren geschoven. Tussen 1990 en 1998 was Verbakel namens GroenLinks al lid van het dagelijks bestuur van de stad. In 2002 viel, na de onderhandelingen, GroenLinks uit B&W.

Willy Verbakel is momenteel wijkmanager Noordwest Utrecht. Eerder, van  1990 tot 1998, was hij wethouder in Dordrecht met de portefeuilles Openbare werken (tot 1994), stadsvernieuwing, volkshuisvesting en wijkgericht werken. In het verkiezingsprogramma en tijdens diverse verkiezingsbijeenkomsten heeft GroenLinks aangegeven er aan toe is om deel uit te maken van het College in Dordrecht. Momenteel telt de fractie van GroenLinks vijf leden in de gemeenteraad. Bij de verkiezingen van 2006 werden overigens drie zetels gehaald, maar later kwamen twee vertegenwoordigers van andere partijen over. Formeel heeft één lid zich nog niet aangesloten, maar hij draait wel mee en staat op drie op de kandidatenlijst.
 
De partij  hoopt door Verbakel als ervaren bestuurder te presenteren op winst bij de verkiezingen van 3 maart, want dan bepaalt de kiezer allereerst de politieke verhoudingen. Het college bestaat thans uit PvdA, VVD, CDA en Christenunie/SGP.

Lees meer over:

b&w willy verbakel
Deel dit bericht met je vrienden!