Saturday 25 September 2021

Alles over Dordrecht

Olympisch vuur brandt in Dordrecht

18 februari 2010

DORDRECHT - Met de organisatie van de Dordt Olympics haalde Sportbedrijf Dordrecht op woensdag 17 februari een stukje Vancouver naar Dordrecht. Echte sneeuw en een brandend Olympisch vuur in combinatie met een selectie aan wintersporten. Tweehonderd kinderen waanden zich een dag in Olympische sferen.

Sneeuwpopmascotte Zwiertje ontstak na de muzikale opening en vlaggenparade het Olympisch vuur. Wat volgde was sportieve actie met op het programma de onderdelen skiën, schaatsen, e-Fit wintersporten, biatlon en een kennisquiz. Onder groot enthousiasme en aangemoedigd door de aanwezige leerkrachten en ouders werkten tweehonderd kinderen de onderdelen af. “Het zijn sporten waarmee veel kinderen niet zomaar in aanraking komen, dat maakt een dag als deze zo bijzonder”, vertelt projectleider Angela Kreijns. “Omdat we de weergoden mee hadden, ademde het evenement een winterse sfeer en kunnen we echt spreken van Olympische Winterspelen in het klein.”

Olympische gedachte
Voelen en ervaren wat het is om mee te doen aan de Olympische Spelen, daar draaide het om bij de Dordt Olympics. Speciaal voor de gelegenheid werd Skicentrum Dordrecht omgetoverd tot een Olympisch park. Blauw, geel, groen of rood, de verschillende sportzones en ook de teams droegen hun eigen Olympische kleur. Naast de ceremoniële opening, de selectie aan wintersporten en allerlei Olympische weetjes passeerde zelfs een Olympische eed de revue. Om de centrale gedachte ‘meedoen is belangrijker dan winnen’ te onderstrepen ontvingen alle deelnemers een medaille. Met de klanken van het Nederlands volkslied werd de sportieve dag afgesloten en kon het vuur weer mee naar Vancouver.

Maximum aantal deelnemers
Het evenement sprak de basisscholen in Dordrecht erg aan. Binnen korte tijd was het maximum aantal deelnemers bereikt en moest de inschrijving gesloten worden. De scholen die zich plaatsten waren de Weizigtschool, de Mariaschool, de Bavinckschool, De Griffioen, De Albatros, De Blije Gaarde / De Dordtse Buitenschool, OBS De Mondriaan, Schoolvest en IBS De Ikra.

Dordt Olympics werd georganiseerd door Sportbedrijf Dordrecht in samenwerking met Wielervereniging de Mol, Skicentrum Drechtsteden en cateringbedrijf Bij Berry. Voor de begeleiding van de sportonderdelen werden professionele sportpartners ingeschakeld. Het evenement valt onder de paraplu van het sportstimuleringsprogramma Schoolsporttoernooien voor jeugd van het Sportbedrijf.

Foto’s van de Dordt Olympics vindt u op www.dordtsport.nl.

Deel dit bericht met je vrienden!