Sunday 26 September 2021

Alles over Dordrecht

GroenLinks Dordrecht deelt koekjes uit in de bieshof

17 februari 2010

DORDRECHT -  GroenLinks zal op vrijdag 19 februari tussen 13.30 uur en 17.00 uur in winkelcentrum de Bieshof aan passanten koekjes uitdelen. Deze actie in Dordrecht heeft een sociale insteek, zo laat de partij in het volgende persbericht weten:

De bedoeling van deze actie is om met mensen in discussie te gaan over de negatieve effecten van de veranderingen in de Algemene Wet Bijzondere ziektekosten (AWBZ) waardoor o.a. de dagbesteding voor ouderen wegvalt. Met ingang van 1 januari 2009 is de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) veranderd.

Een groep mensen die hiervan de dupe lijkt te worden is de groep mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Onder deze groep bevindt zich een aanzienlijke groep ouderen, waaronder (licht) dementerenden, maar ook jongeren met een visuele handicap of autistische jongeren en dak/ -thuislozen die moeilijk door de zorginstellingen te bereiken zijn.

Deze ouderen kunnen bv. geen gebruik meer maken van een vorm van dagbesteding. De dagbesteding is vaak een lichtpuntje in het dagelijks leven van deze groep, waarmee wordt voorkomen dat zij in een isolement geraken. GroenLinks wil dat de gemeente het initiatief neemt om samen met de zorginstellingen en anderen te werken aan voorzieningen die in de plaats komen van de wegvallende dagbesteding

Lees meer over:

GroenLinks awbz de bieshof
Deel dit bericht met je vrienden!