Saturday 25 September 2021

Alles over Dordrecht

Diny Koppens: Even rechtzetten

17 februari 2010 (door Hans Huisman)

DORDRECHT - Godfried J. Holber zegt op Dordrecht.net dat er iets aan de hand is bij GroenLinks.
Ik kan u geruststellen, meneer Holber ( of teleurstellen, het is maar hoe u er in zit), maar er is niets aan de hand. We zijn samen nog steeds groen, en nog steeds sociaal en met de focus naar buiten. Ik doe dat met een weblog. Deze dame schrijft graag, en deelt haar ideeën en ervaringen graag met de stad, en is daarnaast GroenLinkser in de raad, in ieder geval tot 3 maart, daarna zien we wel weer. Er is nog een leven na de raad, gelukkig. Ik zal mij hoe dan ook altijd blijven inzetten voor onze stad, want ik geef om het belang van Dordrecht.

Op mijn weblog vind je ideeën waar je meestal politiek niet zoveel mee kunt, of waar de politiek zich niet mee bezighoudt, of die politiek al zijn besproken; ik wil bepaalde zaken toch aan de kaak stellen, verduidelijken en mensen tot (mee)denken aanzetten. Ook zie ik het als een platform waarmee ik verantwoording kan afleggen of verslag kan doen over vergaderingen in de raad en commissies, juist om de politiek dichter bij de mensen te brengen. Want volksvertegenwoordigers zitten daar tenslotte, met een vergoeding uit gemeenschapsgeld, voor de mensen in de stad van wie ze dat mandaat hebben gekregen. Het is daarom zaak dat partijen en hun leden duidelijk blijven naar hun achterban: dit houdt ons bezig als partij, of dit houdt mij bezig als raadslid. Niets mis mee; ik ben ook maar een mens, en zo zijn er nog 38 in de raad. Er zijn wel meer raadsleden in Nederland die dit zo doen; in Dordrecht komt het nog niet veel voor. Maar wie weet gebeurt het nog.

De komende tijd zal ik regelmatig blijven informeren hoe er over bepaalde zaken die leven in de stad in de openbaarheid van de raad en commissie wordt gesproken, en ik hoop dat er politici zullen zijn die de komende periode via een website of weblog verantwoording durven afleggen naar de stad, zichtbaar willen zijn,  welke verbeteringen ze hebben voorgesteld en ook wat niet is gelukt, en dan bedoel ik niet alleen in verkiezingstijd. Laat de komende vier jaar maar zien waar je als partij of individu mee bezig bent en hoe je erin staat!

Diny Koppens

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!