Monday 27 September 2021

Alles over Dordrecht

Drie mannen aangehouden bij hennepkwekerijen in woning aan de Sumatrastraat

17 februari 2010

DORDRECHT – Twee mannen van 34 en 37 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 33-jarige man uit Rotterdam zijn op dinsdagavond 16 februari omstreeks 18.15 uur aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een hennepkwekerij.

Agenten kregen de melding dat er diverse personen een woning aan de Sumatrastraat binnengingen in dezelfde straat waar vorige week een hennepkwekerij was opgerold. Bij de woning aangekomen hoorden de agenten geluiden uit de tuin en zagen een man het dak van een schuur op klimmen. Hij werd aangehouden waarbij de agenten een sterke wietlucht waarnamen.

In twee nabijgelegen schuren werden de andere twee mannen aangehouden. In de woning bij één van de schuren werden in alle kamers van het pand in totaal 380 hennepplanten aangetroffen. De planten waren grotendeels geknipt. De planten en toebehoren zijn vernietigd. De politie is een onderzoek gestart naar de verdachten en de hennepkwekerij.

Een 29-jarige vrouw uit Dordrecht is op dinsdagmiddag 16 februari omstreeks 14.15 uur in haar woonplaats aangehouden. Ze zou in een flat aan de Witte de Withstraat een hennepkwekerij gerund hebben. Naar aanleiding van een anonieme tip deden agenten in de woning onderzoek. In diverse ruimten werden in totaal 484 planten en 43 stekjes aangetroffen. De vrouw is in verzekering gesteld. De planten en een groot aantal bijbehorende kwekerijspullen zijn vernietigd.

Deel dit bericht met je vrienden!