Saturday 25 September 2021

Alles over Dordrecht

Oude postkantoor komt terug in schaduw op Bagijnhof

17 februari 2010

DORDRECHT - De gemeenteraad heeft gisteren besluiten dat  de schaduw van het oude Postkantoor zichtbaar gemaakt gaat worden op in het stratenpatroon van het Bagijnhof. Het college van burgemeester en wethouders zal de plannen uitwerken. Het idee komt van beeldend kunstenaar Theun Okkerse, die het al in 2004 lannceerde in dagblad De Dordtenaar.

In 2009 begon hij met steun van Jaap Bouman van www.dordt.nl een actie om de politiek mee te krijgen. Het Oude Postkantoor werd in 1976 in Dordrecht gesloopt. Na 34 jaar is  de herinnering nog steeds levend bij veel (oudere) Dordtenaren. De bouwstijl doet denken aan het postkanoor achter de Dam in Amsterdam. Daarvoor konden wel functies worden gevonden.

Het behouden van het Postkantoor toen werd door  de grote meerderheid  van de gemeenteraad als niet lonend beoordeeld. In die tijd werd ook het zogeheten oude Gymnasium aan de  Spuiboulevard gesloopt, ondanks verzet uit de stad van de actiegroep stop Sloop.

Deel dit bericht met je vrienden!