woensdag 1 december 2021

Alles over Dordrecht

VVD Dordrecht heeft veel kritiek op Antillianenbeleid gemeente

16 februari 2010

DORDRECHT -(bericht van de website van de VVD actueel)  De VVD-fractie in de Dordtse gemeenteraad heeft dinsdag forse kritiek geuit op het Antillianenbeleid. Het grootste bezwaar is dat voor een kleine groep apart geld wordt uitgetrokken. “Het is ons een doorn in het oog”, aldus raadslid Joanneke van Benthem. “Wij willen best achterstanden bij inwoners aanpakken, maar niet op grond van een voorkeursbeleid op basis van etnische achtergrond. Als er sprake is van een algemeen geldend beleid bereik je ook Antillianen.”

De resultaten van het Antillianenbeleid is in Dordrecht veel minder goed dan in de andere 21 gemeenten, waar het rijk geld aan geeft. “Dat is teleurstellend, juist omdat we een voorbeeldgemeente zijn”, aldus Van Benthem. “We moeten voorkomen dat er sprake gaat zijn van een overgesubsidieerde projectencarrousel en versnippering van het aanbod, als het gaat om het bestrijden van achterstanden en het creëren van gelijke kansen voor alle inwoners van onze stad.”

De VVD stemde onder voorwaarde in met het vervolgbeleid. “Dat moet samenhangend zijn en gelden voor alle Dordtenaren in achterstanden.” Aparte organisaties om het beleid uit te voeren zijn volgens de VVD ook niet nodig omdat er voldoende bestaande instellingen zijn.

De VVD waarschuwde, dat als de rijksoverheid de subsidies stopt, de VVD niet bereid is om het uit de gemeentekas te halen, waardoor de lasten voor Dordtenaren zullen stijgen.

Deel dit bericht met je vrienden!