Alles over Dordrecht...
16feb 2010

Viona Versluis (PvdA): Jongeren maken Dordrecht levendig en gezellig

DORDRECHT - Viona Versluis, gemeenteraadslid van de PvdA in Dordrecht, vertelt op haar weblog over nieuwe jongerenhuisvesting in Dordrecht tegenover boekhandel de Bengel aan de Voorstraat. Een persoonlijke indruk van een volksvertegenwoordigster, die de conlcusie trekt dat jongeren in Dordt de stad levendig en gezellig maken:

Zaterdag middag was ik uitgenodigd door Stichting de Stad om te komen kijken naar het nieuw gebouwde jongeren complex aan de Voorstraat tegenover de boekhandel Bengel. Hier zijn 30 jongeren appartementen gebouwd. Helaas kon je niet binnenin een appartement kijken. Gelukkig kwam ik een partijgenoot, Rob Hamburg, tegen en zijn klein zoon woont in dit complex en wilde mij zijn appartement wel laten zien. Ik was heel erg benieuwd hoe het eruit zou zien dus ik ben even binnen gaan kijken. Het zijn ruim opgezette gelijkvloerse appartementen met veel licht. De appartementen komen allemaal uit op een binnenplaats. Op deze binnenplaats heeft de architect een scherm op de binnenmuur gemaakt (zie foto). Dit zodat ze van de zomer met alle bewoners voetbal kunnen kijken. Dat noem ik nog eens meedenken!!!!!!
Dit soort initiatieven moeten we meer hebben in het centrum. Zo kunnen we van Dordt nog eens een bruisende stad maken. Jongeren maken de stad levendig en gezellig!!!

Zie ook:
(Godfried J.Holber 6): Historische momenten in laatste oude gemeenteraad van Dordrecht (wo, 17 feb 2010)


Deel dit bericht met je vrienden!