Monday 27 September 2021

Alles over Dordrecht

Mimespeler Menno Vroon op 20 maart in Kunstmin in Dordrecht met TUSSEN

16 februari 2010

DORDRECHT - Menno Vroon, geboren in1977 in Zwijndrecht, staat als mimespeler op zaterdag 20 maart in de Kleine Zaal van Kunstmin in het stuk TUSSEN. De ouders van Menno hebben Dordtse wortels. Zijn vader Bert Vroon werd in 1946 in Dordrecht geboren en trouwde in 1970 met Riet Potappel in het Stadhuis van Dordrecht. Voor Menno is de voorstelling in Dordrecht op 20 maart een beetje zijn eerste thuisvoorstelling in de familiegeschiedenis.

Meer over Menno en over tussen..

Menno Vroon studeerde in 2009 af aan de Mimeopleiding van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Hiervoor studeerde hij Culturele Antropologie aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast is hij jarenlang actievoerder en bootbestuurder bij Greenpeace geweest. Tijdens de Mimeopleiding liep Menno stage bij Theatergroep Max./Suver Nuver in de voorstelling Bloedverwanten en bij Fabian Santarciel de la Quintana in het Veemtheater. Zijn afstudeervoorstelling Hoera! (regie) kreeg op het ITS Festival een eervolle vermelding van de jury voor de Ton Lutz prijs en speelde hierna nog op het Batârd festival in Brussel en op het Skena Up festival in Pristina, Kosovo.  Dit seizoen (2009-2010) speelt Menno in de nieuwe voorstelling van Schweigman& (Tussen) en in de eerste locatievoorstelling van Klein Land.

In Tussen op 20 maart in Kunstmin wordt de hallucinerende werking van licht en donker ingezet om het vervreemdende tussengebied van ‘zijn’ en ‘niet zijn’ te kunnen beleven. In deze fysieke voorstelling van Boukje Schweigman worden extreme uitspattingen van levensenergie en durf afgewisseld met totale overgave aan niets, de leegte. Boukje Schweigman staat bekend om haar gave het publiek mee te nemen naar een poëtisch schemergebied, een wereld van verbeelding. In Tussen werkt Boukje Schweigman samen met haar vaste ontwerper Theun Mosk. Op toneel wordt ze bijgestaan door de talentvolle danser Kenzo Kusuda en vijf jonge performers.

Meer over Menno: vimeo.com

Deel dit bericht met je vrienden!